Mehmet Salih Kumaş, Doç. Dr.;Mehmet Salih Kumaş 1977 yılında Kars’ta dünyaya geldi. İlk ve orta tahsilini burada tamamladı. 1994’de Kocaeli İmam Hatip Lisesinden, 1999’da Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılında aynı fakül.. .
Eski SSCBye bağlı Özbekistanın Sirderya ili Gülistan Şehrinde 1960 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladı. 1978 yılında kazandığı ziraat üniversitesini birinci sınıftan terk edince, 19791981 yılları arasında askerliğini yaptı. 1982de b.. .
Mehmet Selim ARIK, 1958 yılında Muğlanın Fethiye ilçesinde doğdu. İlkokulu Fethiyede, İmam Hatip Lisesini Aydında, İlahiyat Fakültesini ise 1982 yılında Konyada bitirdi. Ankara Üreğil Ortaokulunda Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni olarak göreve başla.. .
1962 yılında Bursada doğdu. 1980de Bursa İmam-Hatip Lisesini, 1984te de Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl, mezun olduğu fakülteye İslâm Kurumları Tarihi bilim dalında araştırma görevlisi olarak atandı. 1992de doktor, 1995te de doç.. .
1966da Dursunbeyin Güğü köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, Ortaokulu Dursunbeyde, Liseyi Bursa İmam Hatip Lisesinde okudu. 1988 yılında Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun oldu. 1996da Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslâm B.. .
1974 Yılında Zonguldakta doğdu. 1991 yılında Marmara Ü. İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Yahudilikte ve Hıristiyanlıkta Vahiy Anlayışı Üzerine Bir Araştırma adlı çalışmasıyla yüksek lisansını (Ankara Ü. SBE., 1999), Bir Hıristiyan Apolojist Olarak St. T.. .
1980 yılında Van’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Van’ın Gürpınar ilçesinde tamamladı. 1999 yılında Açık öğretim Lisesinden mezun oldu. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden, 2014 yılında Anadolu Üniversitesi Açık öğ.. .
Mehmet Emin GÖKTEPE 1971 Yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada yaparak, Şarkışla İmam-Hatip Lisesi’nden 1989 yılında mezun oldu. Memuriyete İmam-Hatip olarak 1990 yılında başladı. Bir yıl kadar bu görevde kaldıktan son.. .
Mümin Omerov; Dr.1988 yılında Radoviş’in Alikoç köyünde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu köyde tamamlayan Ömerov, ortaokul eğitimini Radoviş’te aldıktan sonra, 2008 yılında İsa Bey İştip Medresesi’nden icazet aldı. 2009 yılında Türkiye’nin Bursa şehri.. .
1956 Develi doğumlu Mehmet Erdoğan orta öğrenimini devlet yatılı imkanlarıyla Kayseride tamamladı. 1979 yılında Erzurum İslami İlimler Fakültesi, Tefsir Hadis Bölümünden mezuniyetini takiben Aralık kazasında müftülük görevine başladı. 29.05.2001de profes.. .
Muhyiddin İbn-i Arabi, Muvahhidun döneminde, 27 Ramazan 560 da (hicri) Mursiye (Murcia), Endülüs'te (bugünkü İspanya) doğdu. Bilinmeyen bir sebeple 8 yaşında ailesiyle birlikte İşbiliye ye (bugünkü Sevilla) geldi (muhtemelen babasının memuriyeti nedeniyle.. .
Doğum: 19 Ocak 1908 Haydarabad. Ölüm: 17 Aralık 2002 Florida. Sekiz çocuklu bir ailenin en küçüğüydü. Ailesinden aldığı ilköğrenimin arkasından medrese öğrenimine başladı. Darul-Ulum Medresesinden sonra Osmaniye Üniversitesinde okudu. Devletler hukuku ala.. .
1949 yılında Yozgatta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini bu ilde, yüksek öğrenimini, Kayseri Yüksek İslâm Enstitüsünde tamamladı. Artvin Hopa Lisesi ile Bursa Necatibey Kız Meslek Lisesinde 4 yıla yakın Din Bilgisi ve Ahlâk Dersleri öğretmenliği yaptı. 1977de.. .
1961 yılında Sivasta doğan Mustafa Karataş, 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1989da İbrahim b. Abdissamed el-Haşimî ve el-Emâlî isimli Hadis Cüzü teziyle yüksek lisansını, 1998 yılında Rivayet Tekniği Açısından Hadislerin Ar.. .
Prof. Dr. Mustafa GENCER, 1968'de Zonguldak'ta doğdu. Lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi'nde 1990 yılında bitirdikten sonra bir süre Başbakanlık Osmanlı Arşivinde görev yaptı. Master Öğrenimini Almanya'nın Bochum Üniversitesi'nde Emperyalizm ve Şark M.. .
Muhammed Esed, 1900 yılında, Doğu Galiçya'nın Lvov şehrinde, Yahudi bir ailenin üç çocuğun ortancası olarak dünyaya geldi. Baba tarafından dedesi Czemowitz'de, matematik ve fizikte uzmanlığı olan ve astronomiye de ilgisi bulunan satranç ustası bir hahamdı.. .
1955 yılında İstanbulda doğdu. 1973te Robert Kolejden mezun oldu. İngiltereye giderek, Cambridgede İktisat ve Tarih Fakültelerini bitirdi. Sussex (MA), Cambridge (M. Phil) ve İstanbul (Ph. D.) üniversitelerinde uluslararası ilişkiler ihtisası yaptı. Boğaz.. .
01 Kasım 1954 yılında Eskişehirin Günyüzü ilçesinde doğdu. İlkokulu burada(1965), Orta öğrenimini Eskişehirde tamamladı.(1972-73). Bursa Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünden mezun oldu (1976). Anadolu Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde lisansı.. .
1947 yılında Elazığ’da doğdu. Maden, Diyarbakır ve Malatya’da ilk, orta ve lise öğrenimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Şiir ve yazıları çeşitli dergilerde yayımlandı. Harput Şehrengizi, Türkiye Yazarlar Birliği 2000 Yılı .. .
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Sekman başarı üzerine yazdığı kitaplarla ünlü oldu. Çok sayıda özel şirket, kamu kurumu ve üniversitede başarı üzerine seminer verdi. Önemli bazı lider, star ve işadamlarına danışmanlık yaptı. Türkiyede kişi.. .
1959da İstanbulda doğan Mine Soysal, 1981de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Önasya Dilleri ve Kültürleri Bölümünü bitirdi. 1994 yılına dek İstanbul Arkeoloji Müzelerinde arkeolog-araştırmacı olarak çalıştı. 1996 yılında Günışığı Kitaplığını .. .
Macit Gökberk 1908de Selanikte doğdu. 1932de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünü Platonun Theaitetos Diyaloğu üzerindeki bir çalışmasıyla bitirdi. Aynı yıl bu bölüme asistan oldu ve Hans Reichenbachın Logik adı altında verdiği dersle.. .
Dr. Muharrem Bozdağ, Trabzon-Akçaabatta 1967 yılında doğdu. Kastamonu-İnebolu Lisesini birincilikle bitirdi. Şeref öğrencilerinden olduğu ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans Tezini TBMMnin Verimliliği üzerine tamamladı. 19.. .
İstanbulda doğdu. İstanbul Üniversitesinden mezun oldu. Genel olarak Kadim Felsefe ve Dinler Tarihi, özel olarak da Tasavvuf Düşüncesi ile ilgilenmektedir. Halihazırda Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Tasavvuf Anabilim Dalı öğretim üyesidir... .
Psikiyatr Dr. Nesip Mustafa Merter, 1947 yılında İstanbulda doğdu. Lozan Tıp Fakültesinde tıp tahsilini tamamladı. Zürih Üniversitesi Hastanesine bağlı Burghözli Psikiyatri Hastanesinin psikiyatri kliniğinde uzmanlaştı. Doktorasını biyolojik psikiyatri al.. .
Mehmet Niyazi, 1942 yılında Akyazı`da doğdu. İstanbul Haydarpaşa Lisesi`ni ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi (1967). Almanya`da Marlburg, Bonn ve Köln üniversitelerinde Türk Kamu Hukukunda Temel Hürriyetler konusunda tez çalışmaları yaptı.. .
1961 yılında Samsun Vezirköprüde doğdu. 1985de Atatürk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesinden mezun oldu. 1993 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelâm Anabilim Dalına araştırma görevlisi olarak girdi. 1997de Kelâm bilim dalında doktor; ay.. .
Murat Uyurkulak 1972 Aydın doğumlu. İzmirli. Üniversite eğitimini yarım bıraktı; garsonluk, karanlık odacılık, çevirmenlik, gazetecilik ve yayıncılık işlerinde çalıştı. Eleştirmenlerin ve okurların büyük ilgisiyle karşılanan ilk romanı Tol: Bir İntikam Ro.. .
Malatyada doğdu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türkoloji bölümünden Türkolog unvanıyla mezun oldu. Kubbealtı Akademi Dergisi, Yeni Dünya Dergisi, Moral Dünyası, Somuncu Baba, Berceste, Bizim Külliye, Kümbet, Türkiye Gazetesi, Tercüman .. .
Mürşide Uysal, Ankarada 1960 da doğdu. Üniversite eğitimini Ankara İlahiyat Fakültesinde 1983 de bitirdi. Konyada özel bir okulda öğretmenlik yaptı. Bu arada sivil toplum kuruluşlarıyla irtibatını sürdürdü. Bu kuruluşlarda eğitim seminerleri verdi. Çocuk.. .
1979 yılında Yozgat ili Sarıkaya ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara?da tamamladı. 2002 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat fakültesini bitirdi. 2003 yılında Ankara-Yenimahalle ilçesinde İmam Hatip olarak göreve başladı. Ekim 2004 tarihin.. .
Miguel de Cervantes Saavedra 1547de Alcala de Henaresde doğdu. Babasının şehir şehir dolaşması nedeniyle düzenli bir eğitim görmedi. Okumaya meraklı olduğu için kendi kendini yetiştirdi. Bir süre orduda görev alan Cervantes, Romada Kardinal Giulio Acquavi.. .
1954?te Gaziantep?in Islahiye ilçesinin Kerküt köyünde doğdu. İlkokulu ve liseyi Gaziantep?te tamamladı. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümü?nden mezun oldu. Aynı fakültenin Tarih bölümünde dok.. .
1969 Erdemli - Limonlu doğumlu. 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu. Fakülte yıllarında arkadaşlarıyla birlikte Kırkikindi Dergisini çıkardı. İlkyazı ve şiirleri bu dergide yayınlandı. Yurtiçinde ve dışında eğitimci ol.. .
1959da Zonguldakta doğdu. New Yorkta psikiyatristlik yapıyor. Red Hook (Kızıl Kanca) semtinde çocuklarının emaneti küçük, kırmızı bir balıkla yaşıyor. Şiirleri, denemeleri, öyküleri 1983ten bu yana yayımlanıyor. Şiir kitapları: Dünle Yarın Arasında (1990).. .